Myk og rar | Om meg
Myk og Rar forvandler barnetegninger til kosedyr og tøydukker. Bestill en personlig og unik gave som gjør mottakeren varm i hjertet på mykograr.no.
barnetegninger til kosedyr, kosebamser, gaver til barn, barnegaver, barnetegninger, sy bamse,
315
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-315,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

TV

pekefinger  Klikk på Tv´en for å se film…

Hos Myk og Rar, er barna designerne. De kommer med tegninger av sine fantasifigurer, og så forvandles de til virkelige ved hjelpe av nål, tråd, entusiasme og en god dose kjærlighet. Figurene gjøres ikke penere, søtere eller finere, de lages akkurat som de er tegnet. MoR tar barnas fantasi på alvor – en mer genuin gave finner du ikke.

Ethvert barn er en kunstner.
Problemet er hvordan å forbli en kunstner når vi vokser opp! 

Julen nærmet seg. Det var tid for gaver, og da vi spurte treåringen vår, Olivia, hva hun ønsket seg, svarte hun ”Matilda”. Vi skjønte ikke helt hvem Matilda var, men etter en stund fant vi ut at hun var kosedyret, eller nærmere bestemt, koseapen til Grisen Olivia fra barne-tv. Men selv om apen er litt kjendis kunne vi ikke få kjøpt henne noe sted. Og det var ingenting Olivia ønsket seg mer i hele verden – enn apen Matilda.

Som de fleste foreldre ville vi gjerne gi jenta vår det hun ønsket seg, og siden jeg så å si alltid lager ting, så kunne jeg vel lage en Matilda også?

Olivias drøm begynte å ta form inne på hobbyrommet mitt. Ut i fra et bilde begynte jeg å tegne, klippe og sy, og når apen endelig var ferdig og julaften kom, kunne ikke Olivia ha fått en mer magisk gave.

 

Matilda ble vist fram til gode venner en kveld, og etter litt drodling rundt bordet kom idéen om å lager figurer ut av barns fantasitegninger, kunne jeg kanskje til og med gjøre et levebrød ut av det?

Magefølelsen ga klarsignal, men jeg trengte noen prototyper. Da kom jeg til å tenke på Bo, sønnen til et vennepar av oss, som alltid har tegnet mye. Jeg spurte om jeg kunne få noen tegninger av ham, og det fikk jeg.

Det var viktig for meg at han følte seg tatt på alvor og at jeg respekterte hans idé og fantasifulle strek. Bo har særdeles god fantasi og hver tegning har en historie og hver detalj en funksjon, så det satte ekstra stort krav til min formidlingsevne og håndverk. Etter prøving, feiling, en god porsjon hodebry og mange timers arbeid ble Bos figurer virkelige.

«- ÅH, det er akkurat sånn jeg ser de!», utbrøt han, når han holdt de asymmetriske, rare og litt skremmende figurene i hånden for første gang. De var ikke pyntet på, de var ikke gjort penere eller rettere. De var akkurat slik Bo så de. Rett fram oversatt.

Det var slik dette lille eventyret startet. Med drømmen om Matilda, nål og tråd, og barns magiske verden. Det  er blikket, overraskelsen, den spontane fryden og takknemligheten over å bli sett og akseptert som gjør MoRs hjerte bløtt. Jeg syr ikke kosebamser, jeg bevarer magien i barnas univers.