Myk og rar | Premier for Mc.Donald’s!
Myk og Rar forvandler barnetegninger til kosedyr og tøydukker. Bestill en personlig og unik gave som gjør mottakeren varm i hjertet på mykograr.no.
barnetegninger til kosedyr, kosebamser, gaver til barn, barnegaver, barnetegninger, sy bamse,
59
post-template-default,single,single-post,postid-59,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

13 mai Premier for Mc.Donald’s!

Fra 10.05-10.06 har Mc.Donald’s en tegnekonkurranse, man kan vinne tegningen sin laget til et helt ekte, unikt og personlig kosedyr laget av Myk og Rar. I tillegg vil vinnernes tegninger bli laget til bokmerker.

BokmerkeKonk Brettunderlag2

Her er en omtale i lokalavisa Gjengangeren:
Fastfood-kjeden har oppdaget Lenes kosedyr
Lene Noss Ditmansen lager premiene i McDonald’s nye tegnekonkurranse.

Av

I disse dager trår hamburgerkjeden i gang en tegnekonkurranse, som skal rulle og gå ut i juni. Oppgaven går ut på å tegne et bokmerke. På serveringsbrettene legges alltid et papirark – vanligvis med fristende bilder av de ulike menyene – men nå altså med et felt der barna kan tegne. Fargeblyanter deles også ut.

– Og jeg skal altså lage premiene til to av vinnerne, og lage kosedyr basert på tegningene de har levert inn, forteller kunstner og kosedyrkreatør Lene Noss Ditmansen.

– Det blir også kåret flere andre vinnere, som får tegningene sine trykket på bokmerker.

Gøy å bli «oppdaget»

Ditmansen jubler.

– Det er jo helt fantastisk. Tenk at de skulle oppdage lille meg! Det er veldig gøy at de tok kontakt.

– Det er ikke et knefall for kommersielle krefter, altså?

– Jeg må jo leve også, og kommersialisme kan være så mangt. For eksempel skal det nå lages premier til en konkurranse jeg arrangerte til inntekt for kreftsyke barn og søsknene deres, og disse blir produsert i større skala. Men det blir fortsatt eksklusivt, for det skal kun lages 100 kosedyr av hvert design.

– Har du kapasitet til å produsere så mange kosedyr da?

– De vil faktisk bli sydd på Sri Lanka, men av en Fair Trade-bedrift med stort samfunnsengasjement. De tar vare på sine ansatte og gir dem gode vilkår. Slike ting er viktige for meg. De farger også stoffene med økologiske farger. Helt i min ånd.

Målet er et levebrød

Det er ennå ikke avgjort om Lene selv skal sørge for salget av de 500 kosedyrene som er bestilt fra Sri Lanka.

– Det gjenstår å se. Kanskje jeg får en samarbeidspartner. Tanken er at 10 prosent av salget skal gå til Barnekreftforeningen. Jeg har allerede fått inn noen bestillinger, blant annet fra familiene til de som har laget tegningene som er utgangspunktet for de fem ulike kosedyrene.

Selv om Lenes kosedyr er i vinden som aldri før, er hun på ingen måte blitt rik av det.

– Nei, foreløpig kan jeg ikke leve av dette, men det er jo drømmen og målet. Det går sakte, men sikkert i den retningen. I mellomtida har jeg jo også andre bein å stå på, som kursene jeg leder, og «Kosedyrsykehuset», der jeg reparerer kosedyr som har fått skader. Det er jo det som er min bransje: Å bevare barndomsminner, samtidig som jeg er med på å skape noen nye.