Myk og rar | Pippimetoden ;)
Myk og Rar forvandler barnetegninger til kosedyr og tøydukker. Bestill en personlig og unik gave som gjør mottakeren varm i hjertet på mykograr.no.
barnetegninger til kosedyr, kosebamser, gaver til barn, barnegaver, barnetegninger, sy bamse,
37
post-template-default,single,single-post,postid-37,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

12 apr Pippimetoden ;)

Lage en reklamefilm tar tid, i hvert fall når man skal gjøre store deler av det selv og nok en gang gjør noe man egentlig ikke  kan.

Det begynte med en idé om å ha en liten reklamefilm, kanskje gjøre en figur «levende», et lite dukketeater, eller et slideshow av før(altså tegning) og etter(den myke versjonen) – mange tanker og idéer kom på blokka, men det endte med stopmotion-film om selve forvandlingen – magien som skjer gradvis fra det flate papiret til en håndfast tredimensjonal myk figur.

For å lage stopmotion-film må hvert lille trinn i bevegelsen fotograferes. Altså: ark 1 cm inn på bordet *knips* 1cm lenger inn på bordet *knips*………. Tegne en kort strek *knips*, litt videre på streken *knips…………. Sy på én tann *knips*, sy på én tann til *knips* ……… skjønner!? Sånt tar laaaaaaaaaang tid.

filminsta

Tok ca 1000 bilder. Ble laget 30 sekunder med film, he, he. Det var nok litt flere *knips*  enn nødvendig, men når man gjøre noe man ikke kan, er det bedre med for mye enn for lite.

Etter at bildene var tatt og et Lykketroll satt til verden, laget min elskede talentfulle musikermann, Marius Noss Gundersen, den herlige musikken til. Materialet ble så levert til Hocus Focus, som gjorde en fantastisk jobb med å klippe det hele sammen, legge på lydeffekter, perfeksjonere lys og farger og lage animasjon. Slik ble det en fargerik og glad liten film, av hvordan et «Lykketroll» blir til.

Gleder meg til å gjøre det igjen en gang!

Tusen takk til Tomas Moss hos icu.no, for lån av fototustyr, til min tålmodige storesøster Gro Flåten for et langvarig lån av hennes sjelfulle stuebord og en spesiell takk til Dina som lot meg bruke hennes herlige «Lykketroll» i hovedrollen.

Klikk på denne eller gå til startsiden og finn tv-skjermen der hvis du vil ta en titt på filmen.

tv